Loopbaanadvies

  Registreren
Registreren van een profiel voor werkzoekenden is kosteloos.
     
  Curriculum Vitae
Het curriculum vitae, Latijn voor levensloop. Het is een document dat als het ware een samenvatting van je leven is. Hierin geef je informatie over je persoonlijke gegevens, opleidingen, profiel, werkervaring, nevenactiviteiten en eventueel je hobby’s.
     
  De sollicitatiebrief
De sollicitatiebrief is een brief die over het algemeen bestaat uit één vel tekst. Tegenwoordig verstuur je deze voornamelijk via mail. Over het algemeen is dit een zeer toegankelijke manier om te solliciteren.
     
  Netwerken
Netwerken is een manier om een nieuwe baan te vinden. Allereerst: Wat is netwerken? Hoe doe je het? Netwerken klinkt vaak als iets ongepast. Dat is het niet; het is een uitstekende manier om elkaar verder te helpen.
     
  Elevator Pitch
Als we iemand een goede elevator pitch zien verrichten, bootsen onze hersenen na wat er gebeurt in het brein van de ander. Daarvoor hebben we zogenaamde spiegelneuronen. Die worden actief als we zelf een gebeurtenis vertellen, maar ook als we het een ander zien doen. 
     
  De kernkwaliteiten in het kernkwadrant van Daniel Ofman
Ieder mens beschikt over diverse kwaliteiten. Je kan er zo een aantal noemen als je er even voor gaat zitten. Maar als je over de kwaliteiten in gesprek gaat, kom je erachter hoe ingewikkeld het eigenlijk is. 
     
  Vaststellingsovereenkomst
In onderling overleg worden afspraken gemaakt tussen werkgever en werknemer over de beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Deze afspraken worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst; ook wel beëindigingovereenkomst genoemd.
     
 

Transitievergoeding
Werknemers hebben sinds 1 juli 2015 recht op een transitievergoeding bij ontslag. Dit recht geldt ook als een tijdelijk contract niet verlengd wordt.

     
  Covey en het leidinggeven aan veranderen
Onafhankelijke mensen handelen vanuit hun eigen kern en laten zich niet beïnvloeden door anderen. Zij nemen het initiatief, koersen doelbewust op eigen doelen af en stellen prioriteiten. Onafhankelijke mensen geven geen andere factoren de schuld.
     
STAR   STAR Methodiek
Op het sollicitatiegesprek zelf kun je volgens dezelfde STAR-methode antwoorden, dan ben je zeker dat je concreet genoeg antwoordt en niet in algemeenheden blijft steken.
     
  Non-verbale communicatie
Het is onmogelijk om niet te communiceren. Ook al zeg je niets, je communiceert; je zendt altijd berichten uit, of je nu wil of niet. Dat gaat verbaal, maar ook non-verbaal.
 
     
  De perfecte profielfoto
Bij het inschrijven op WerkXYZ hoop je mensen te ontmoeten die jou gaan benaderen voor een baan; hierbij is de eerste indruk van groot belang. Maar hoe zorg je ervoor dat mensen snel kunnen beslissen of ze jou willen benaderen?
     
  Voorbeelden van vragen
Vragen hebben tot doel informatie over jou te verzamelen om te kunnen bepalen of je geschikt bent voor de functie. Je gesprekspartner wil een completer, verder uitgediept beeld van je krijgen. Je cv is hiervan veelal de basis. Vervolg 
     
  Het verloop van een sollicitatiegesprek
Het sollicitatiegesprek kent meestal een aantal vaste onderdelen. Het is echter niet zo dat deze in elk gesprek allemaal aan de orde komen. Het kan zelfs zo zijn dat het gesprek geheel anders en weinig gestructureerd verloopt.
     
  Hoe snel vindt een werkgever jou?
Ben je al geregistreerd op onze website? Heel mooi! Probeer je eens in te leven in een werkgever die op zoek is naar een potentiële kandidaat. Wat wil die werkgever? Een werkgever zoekt specifiek. Iemand met de juiste kwaliteiten in zijn/haar vakgebied.
     
  Wat wil ik worden?
'Aristoteles’ opmerking is beslist één van de beste carrièreadviezen in de geschiedenis van het Westerse denken.
     
  Drijfveren
Wat vind jij belangrijk in je werk?
     
  Hoe kan ik kiezen?
Keuzes maken is moeilijk. Dat geldt al voor de ‘kleinere’ keuzes die we moeten maken: wat zet ik voor mijn gasten op tafel; welk shirt zal ik vandaag aantrekken; waar gaan we dit jaar heen met vakantie?
     
  Enneagram
Het Enneagram is een persoonlijkheidsmodel dat zich met bewust of onbewust gedrag bezighoudt. Vul de vragen in en kies tussen A of B. Bekijk daarna wat de drie hoogste scores zijn en gebruik de informatie van de types in je profielschets voor je cv.
     
EQ test   EQ test
Elk persoon is anders en zal daardoor ook anders omgaan met zijn medemensen. Vaardigheden zijn te leren, maar hoe zit het met de sociale vaardigheden?

 

Maak een account aan

Het Werkxyz account geeft u de mogelijkheid om CV's of vacatures te plaatsen en indien gewenst ontvangt u onze nieuwsbrief. »

Vertel het door

Bent u tevreden over onze dienstverlening en kent u iemand die op zoek is naar een baan of kandidaat?